Matematik

HJÆLP DIFFERENTIALREGNING

03. oktober 2019 af MARIOO123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal bestemme monotoniforholdene til f

f(x) = 4*e^x^2+2x-3

Jeg ved at jeg skal løse ligningen f'(x)=0, men hvordan differentiere jeg det? Jeg ved at det afledte af e^x er det samme. Måske noget ydre og indre funktion jeg skal gøre brug af? Forstår ikke (4*e) hvordan det differentieres?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2019 af SuneChr

g(x) = ex
h(x) = x2
g º h(x) = e^{x^{2}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2019 af StoreNord

#0
                       Mener du:          f(x) = 4*e^{x^2}+2x-3                  ?


Svar #3
03. oktober 2019 af MARIOO123 (Slettet)

Nej, Sådan 


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2019 af ringstedLC

Så skriver du 4*e^(x^2+2x-+3) og sparer os for misforståelser:\begin{align*} \left (4\cdot e^{x} \right )' &= 0\cdot e^x+4\cdot e^x=4e^x \\ f(g(x)) &= 4e^{g(x)}\Downarrow \\ f'(g(x)) &= 4e^{g(x)}\cdot g'(x) \end{align*}


Svar #5
03. oktober 2019 af MARIOO123 (Slettet)

Hvordan løser jeg så f'(x)=0

fik f'(x) = 4e^(x^2+2x-3)*2x+2


Svar #6
03. oktober 2019 af MARIOO123 (Slettet)

Skal bestemme monotoniforholdene 


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. oktober 2019 af SuneChr

# 5
Der skal parentes omkring (2x + 2)
Sæt 2 udenfor så vi får

f'(x)=8\cdot (x+1)\cdot e^{x^{2}+2x-3}
Eksponentialfunktionen ved du altid er positiv.
Eventuelle rødder må da søges i parentesen, som er en faktor.
Her viser du så, at du kan bruge 0-reglen.
 


Svar #8
03. oktober 2019 af MARIOO123 (Slettet)

forstår ikke helt...


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. oktober 2019 af ringstedLC

\begin{align*} f'(x)=0 &= 4\cdot e^{x^2+2x-3}\cdot (2x+2) \\ 0 &= 4\cdot e^{x^2+2x-3}\cdot 2\cdot (x+1) \\ 0 &=\underset{a}{\underbrace{8}}\cdot \underset{b}{\underbrace{e^{x^2+2x-3}}}\cdot \underset{c}{\underbrace{(x+1)}} \\ 0 &= a\cdot b\cdot c\Downarrow \\ 0= a\vee 0&= b\vee 0=c\Downarrow \\ 0 &= \;? \end{align*}


Svar #10
03. oktober 2019 af MARIOO123 (Slettet)

så er x = -1


Svar #11
03. oktober 2019 af MARIOO123 (Slettet)

men hvad betyder dette for funktionen, altså at er x = -1?


Brugbart svar (0)

Svar #12
04. oktober 2019 af ringstedLC

\begin{align*} f'(x) &= 0 \\ x &= -1\Leftrightarrow f(-1)=f_{ekstr.} \end{align*}

som hører med til en fastlæggelse af monotoniforhold. Nu skal du så undersøge om f ' er pos./neg rundt om x = -1 for at bestemme f 's hældning.


Brugbart svar (0)

Svar #13
04. oktober 2019 af StoreNord

Skærmbillede fra 2019-10-04 00-10-15.png


Skriv et svar til: HJÆLP DIFFERENTIALREGNING

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.