Kemi

Aktuel stofmængdeberegning / efterbehandling.

04. oktober 2019 af Mushface - Niveau: C-niveau

Hey guys ! .

Jeg sidder og vridder min hjerne lidt med en opgave, der skal afleveres snarrest.


Jeg har lavet en tiltrering af Cl- ioner i postevand, ved brug af Sølv(I)nitrat. 0,02M.

Jeg har så brugt disse formelle 0,02M til, at regne stofmængden ud.
Stofmængden = 0,0123mmol.

Volumen af Ag+ , fandt jeg ved at tage et gennemsnit af mine vandprøve tiltreing . Dvs 0,617ml .

Nu hvor jeg skal finde den [aktuelle] C af [Ag-] .

Så støder jeg ind i lidt problemer. For formlen hedder som bekendt [Ag-] = n(ag-)/V(opl) . 

Her tager jeg så min udregnede stofmængde 0,0123mmol/ 0,617ml = 0,019934. 

Jeg har altså nu udregnet en [aktuel] C. 

Problemet er så. Sletter jeg min allerede existerende C i efterbehandlingen på 0,02mol. Og indsætter det nye facit ?.

Det tænker jeg ikke, for så bliver resultatet af min stofmængde jo også forkert.

Jeg er overbevidst om , at jeg gør noget forkert. Håber nogen med styr på stofmængdeberegninger lige smide en kommentar . 


- tak
 


Skriv et svar til: Aktuel stofmængdeberegning / efterbehandling.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.