Matematik

en funktion f er bestemt ved

06. oktober 2019 af Ida1235 - Niveau: B-niveau

f(x)=5x3+9x2-7x+40

Jeg har prøvet og løst den sådan her, men tror ikkedet helt rigtigt 

-> 5*3*x2+9*2x-1      =       f(x)=15*x2+18x-1

Passer det ??????


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2019 af StoreNord

f ser ud som her. Men hvad er opgaven?  Skulle du beregne f'(x), så er det ikke rigtigt.Skærmbillede fra 2019-10-06 12-51-02.png


Svar #2
06. oktober 2019 af Ida1235

Min opgave er : 

En funktion f er bestemt ved f(x)=5x3+9x2-7x+40

Bestem f'(x).


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2019 af StoreNord

f'(x) = 15x²+18x-7


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. oktober 2019 af StoreNord

Skærmbillede fra 2019-10-06 13-05-37.png


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. oktober 2019 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll} \textup{formentlig:}&f{\, }'(x)=15x^2+18x-7\\\\ \textup{ekstrema kr\ae ver:}&f{\, }'(x)=15x^2+18x-7=0\\\\ &\begin{array}{lllll} &a=15\\ &b=18\\ &c=-7\\ &d=18^2-4\cdot 15\cdot (-7)=744=2^2\cdot 186\\ &\sqrt{d}=2\sqrt{186} \end{array}\\\\ &x=\frac{-18\mp 2\sqrt{186}}{2\cdot 15}=\frac{-9\mp \sqrt{186}}{ 15}\\\\ &x=\left\{\begin{array}{lll} \frac{-9-\sqrt{186}}{15}\approx -1.51\\ \\ \frac{-9+\sqrt{186}}{15}\approx 0.31 \end{array}\right. \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. oktober 2019 af ringstedLC

#0

f(x)=5x3+9x2-7x+40

Jeg har prøvet og løst den sådan her, men tror ikkedet helt rigtigt 

-> 5*3*x2+9*2x-1      =       f(x)=15*x2+18x-1

Bestem f'(x).

Passer det ??????

\begin{align*} f(x) &= 5x^{3}+9x^{2}-7x+40 \\ f(x) &= 5x^{{\color{Red} 3}}+9x^{{\color{Red} 2}}-7x^{{\color{Red} 1}}+40\cdot x^{{\color{Red} 0}} \\ &\;\;\;\left(ax^{{\color{Red} n}} \right)'={\color{DarkGreen} n}\cdot ax^{{\color{DarkGreen} n}-1} \\ f'(x) &= {\color{DarkGreen} 3}\cdot 5x^{{\color{DarkGreen} 3}-1} +{\color{DarkGreen} 2}\cdot 9x^{{\color{DarkGreen} 2}-1} -{\color{DarkGreen} 1}\cdot 7x^{{\color{DarkGreen} 1}-1} +{\color{DarkGreen} 0}\cdot 40x^{{\color{DarkGreen} 0}-1} \\ f'(x) &= 15x^{2}+18x^{1}-7x^{0}\;\;\;\;\;\;\;\;\;\;\;\;\;\;\;\;\;\;\;\;\;,\;0\cdot 40x^{-1}=0\\ f'(x) &= 15x^{2}+18x-7 \\ \end{align*}


Skriv et svar til: en funktion f er bestemt ved

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.