Matematik

Kvantorer

07. oktober 2019 af nikolas129 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, ville høre om en kunne hjælpe denne opgave.

Handler om at finde hvilke udsagn der er sande, opgaven er vedhæftet.

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2019 af LeonhardEuler

Kig på c, e, g og h igen.
Det vil være lettere at hjælpe dig, hvis du skrev dine argumenter op.

Svar #2
07. oktober 2019 af nikolas129 (Slettet)

Jeg fomulere det således:

udgangspunkt i d:

for alle m heltal og alle heltal n gælder det at m er større end n

Men det passer jo ikke da de begge er heltal

? håber jeg gør det rigtig


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2019 af LeonhardEuler

Det er rigtigt, hvad du skriver.
Du kan netop vælge m = 1 og n = 2 med 1 > 2 værende et falsk udsagn.

Svar #4
07. oktober 2019 af nikolas129 (Slettet)

så hvis jeg ser på c hedder det;

for alle heltal n, eksistere der et heltal m hvor m >n

dette passer ikke da, m= 1 og n=2  med 1>2 så falsk

og kigger på e;

for alle heltal a, eksistere der et heltal b og alle heltal c, hvor a*b≤ c2

igen, a = 1, b = 2; 1*2=2 og da c også er et heltal så gives 1; hermed 1^2 =1

så e er også falsk


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. oktober 2019 af LeonhardEuler

c) Læs det som: "for ethvert heltal n eksisterer et heltal m større end n.”
Det er sandt. For hvis du vælger et heltal n så kan du altid vælge et større.

d) ‘’for ethvert heltal a eksisterer et b sådan for all c ...’’
Bemærk hvis du vælger et a, så kan du bare vælge et b sådan produktet bliver negativt, så vil ligheden gælde for alle c, da c^2 er ikke-negativt.

Skriv et svar til: Kvantorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.