Matematik

aflevering

08. oktober 2019 af stinnaøstergaard (Slettet) - Niveau: B-niveau

i firkant ABCD er A(6,-2), AB = vektor, BC og CD = vektor - 2v, hvor Vektor er = (3,3) 

Bestem koordinaterne til B, C og D.
Find en ligning for den linje m, der går gennem A og B.
Bestem afstanden fra m til D.
Beregn vinkel C.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2019 af ringstedLC

Vedhæft et billede af opgaven eller lav en præcis afskrivning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. oktober 2019 af PeterValberg

hedder vektoren v? ...i så fald:

\vec{v}=\binom{3}{3}

og skal vektor -2v tolkes som følgende ?

-2\cdot\vec{v}=-2\cdot\binom{3}{3}=\binom{-6}{-6}

Du har således:

\overrightarrow{OB}=\overrightarrow{OA}+\overrightarrow{AB}=\overrightarrow{OA}+\vec{v}=\binom{6}{-2}+\binom{3}{3}=\binom{9}{1}

hvilket betyder, at punktet B har koordinaterne:   B(9,1)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.