Matematik

parabel

09. oktober 2019 af Rador (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvordan bestemmer man facadens højde og bredde?

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. oktober 2019 af peter lind

a) bestem toppunktet i parablen se formel 84 side 17 i din formelsamling

b) Bestem nulpunkterne for grafen Forskellen mellem nulpunkterne er bredden. se formel 83


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2019 af ringstedLC

a) 

\begin{align*} \text{H\o jde} &= f(0) = \;? \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. oktober 2019 af Serria (Slettet)

a) og b) Kan løses på 2 måder. Den ene er måden peter lind snakker om (generel løsning). Den anden er en kombination af det grafiske og formlen.

Vil anbefale at du løser den på begge måder. Den sidste måde er bedst til at forstå hvad der foregår. Lad mig prøve at forklare:

Funktioner kan forstås meget simpelt. Du putter x ind og får y ud, mere korrekt: Du putter x ind og får f(x) ud. Hvad kan du bruge denne viden til i dit eksempel? I a) Bestem facadens højde, der vil du gerne vide hvad højden er. Du vil gerne vide hvilken x du skal putte ind for at finde højden f(x). Du kan se at der hvor x er lig 0, der er f(x) højst! Så du skal sætte 0 ind i formlen så du får: f(0)=-\frac{1}{20}\cdot0^{2}+45

I b) skal du gøre næsten det samme. Du vil gerne vide hvor bred den. Hvor er den bredest? Det er den i de punkter hvor f(x) = 0. Hvad betyder det?? Det betyder, at din venstre side af formlen er lig 0! 

0=-\frac{1}{20}\cdot x^{2}+45<- find ud af hvilke x'er der gør at formlen giver 0. Du kan se på grafen, at der må være to x-værdier, som giver f(x) = 0

Når du har fundet de to x-værdier ved du at bredden går fra x_1 \text{til}\ \math{x_2}


Skriv et svar til: parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.