Matematik

brug for hjælp til at beskrive opgaver

11. oktober 2019 af Mark007 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har brug for hjælp til at skrive en opgave A og B jeg har beregnet opgaverne men det er ikke min store sider beskriv opgaverne er der nogen der kan hjælpe mig med det

a) Beregn f og g’s skæringspunkt
 
Vi har to linjer
 
y = 0,5 * x +2 
g =  -1 * x +5 
 
Vi skal løse de to ligninger med to ubekendte
Vi sætter y lig med hinanden
 
0,5 * x -2  = -1*x +5 
Vi isolerer x
 
1,5 * x = 3 
x 2
 
Vi indsætter x i den første ligning
y= 0,5 * 2+2 =3
Linjerne skærer hinanden i punktet: (2 ; 3).
 
b)  Beregn både f og g’s skæring med x-aksen.
 
f(x) = ax + b
x = -b/a
f = 2x-1
x = 1/2 
skærring med x-aksen (1/2,0)
 
f(x) = ax + bx = -b/a
g = -1x + 5
x = -5/-1
skærring med x-aksen (5,0) 
 

Vedhæftet fil: mat1.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2019 af StoreNord

a)     Du har en fortegnsfejl:                   0,5 * x -2  = -1*x +5 
b)     Denne skæring er forkert:.            skærring med x-aksen (1/2,0)

Du har også en fejl her:                          y = 0,5 * x +2 
Du skriver "vi".                                       Hvor mange har i været?


Skriv et svar til: brug for hjælp til at beskrive opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.