Matematik

Udregning - stykkevis defineret funktion

12. oktober 2019 af Mads20011 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg skal lave min første matematikaflevering. Jeg er dog i tvivl om hvordan jeg løser en af opgaverne der drejer sig om at undersøge om et punkt ligger på en stykkevis defineret funktion, uden af skulle tegne den

Jeg ved at man normalt kan bruge 2-punktsformlen til at undersøge om et punkt ligger på en graf, men jeg ved ikke hvordan jeg skal gøre det i dette tilfælde

Jeg håber der er nogen der kan hjælpe mig

Tak på forhånd.

Vedhæftet fil: mat.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2019 af Bibo53

Punktet (-6,-2) ligger på grafen for f, hvis f(-6)=-2. Sæt -6 ind i stedet for x i forskriften for f.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. oktober 2019 af StoreNord

Undersøg for tredje del-funktion om  f(-6)  er  -2.


Svar #3
12. oktober 2019 af Mads20011 (Slettet)

#2

Undersøg for tredje del-funktion om  f(-6)  er  -2.

hvordan kan det være at man skal undersøge om f(-6) er 2 ud for  tredje del-funktionen? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. oktober 2019 af Bibo53

Du skal bruge første del-funktion, da -6<-1.


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. oktober 2019 af StoreNord

#3   Det var nu også den første.Skærmbillede fra 2019-10-12 21-48-37.png


Svar #6
12. oktober 2019 af Mads20011 (Slettet)

#4

Du skal bruge første del-funktion, da -6<-1.

Jeg har tegnet det i hånden, og punktet ligger på grafen. Men når jeg udregner det med tal, så får jeg det til at punktet ikke ligger på grafen


Brugbart svar (1)

Svar #7
12. oktober 2019 af StoreNord

Husk y-værdien er   -2.


Svar #8
12. oktober 2019 af Mads20011 (Slettet)

Jeg får det til -6=3x-3.    x=-1.

Jeg ved dog ud fra min tegning at punktet ligger på grafen


Brugbart svar (1)

Svar #9
12. oktober 2019 af Bibo53

f(-6)=2\cdot(-6)+10=-12+10=-2.


Svar #10
12. oktober 2019 af Mads20011 (Slettet)

Nu forstår jeg det. Tusind tak for hjælpen:)


Skriv et svar til: Udregning - stykkevis defineret funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.