Matematik

Bestem forskrift.

13. oktober 2019 af jeppe2701 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgaven lyder på: Mål de relevante dimensioner på vandbeholderen og bestem forskriften for h(t) og tegn funktionen.

Og den generelle forskrift er givet ved: dh/dt = −0,6 ⋅ A/B ⋅ sqrt(2 ⋅ g ⋅ h(t))

Hvor: 

h(t): 10

B: 13,25cm

A: 1cm

g: 9,82 m/s2)

Nogen der kan hjælpe mig på vej?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2019 af StoreNord

En tegning eller et billede ville nok klare begreberne.


Svar #2
13. oktober 2019 af jeppe2701 (Slettet)

Det er bestemmelse af forskriften jeg ikke helt forstår


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2019 af StoreNord

Du har fået opgivet en differential-ligning, som du skal finde løsningen på.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. oktober 2019 af AMelev

Jeg gætter på, at t = tid (Enhed?) og h(t) = vandhøjde i beholderen (cm?). Passer det? og hvad er enhederne?
Desuden gætter jeg på, at vandbeholderen er fyldt fra start og at du har målt højden af beholderen til 10 (Enhed?), dvs, h(0) = 10

Hvis mine gæt er rigtige, skal du løse differentialligningen med randbetingelsen h(0) = 10.

Det ville være en fordel med et billede af opgavefomuleringen, så vi slipper for at gætte.


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. oktober 2019 af StoreNord

Skærmbillede fra 2019-10-13 19-55-59.png


Skriv et svar til: Bestem forskrift.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.