Matematik

Cirkel ligning

15. oktober 2019 af Mate121 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej jeg har denne her opgave 

"En cirkel c har ligningen c: (x - 5) 2 + (y + 1) 2 = 10 og linjen m har ligningen m: y = 2x + 6"

1) jeg skal bruge dist-formlen til at aggumenter for at linjen skærer cirklen 2 steder 

2) jeg skal bruge substandsmetoden til at finde koordinaterne for de to særingspunkter"

jeg synes ikke helt opgaven giver mening, så håber at der er nogen er jer der kan hjælpe mig til at forstå beder hvad jeg skal 

på forhånd tak  


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. oktober 2019 af Anders521


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. oktober 2019 af Zagoria (Slettet)

Skal ligningen for linjen m ikke være

 y = 2x  - 6 ?

Prøv at tegne ciklen (x-5)2 + ( y+1)2 = 10   0g linjen y = 2x + 6 i samme koordinatsystem


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. oktober 2019 af mathon

\small \begin{array}{llll} \textbf{formentlig:}&(x-5)^2+(y+1)^2=10^\mathbf{{\color{Red} 2}}&\textup{da 2) ellers er uaktuel}\\\\ \textup{centrums afstand }\\ \textup{til linjen:}&d=\frac{\left | 2\cdot 5-(-1)+6 \right |}{\sqrt{2^2+1}}=7.60\\\\ \textup{sk\ae ringer:}&(x-5)^2+(2x+6+1)^2=10^2\\\\ &5x^2+18x-26=0\\\\ &x=\left\{\begin{matrix} \frac{-9-\sqrt{211}}{5}\\ \\ \frac{-9+\sqrt{211}}{5} \end{matrix}\right.\\\\ \textup{koordinerede y-v\ae rdier:}&y=\left\{\begin{matrix} \frac{12-2\sqrt{211}}{5}\\ \\ \frac{12+2\sqrt{211}}{5} \end{matrix}\right. \end{array}


Svar #4
15. oktober 2019 af Mate121 (Slettet)

anders

#1

#0

Se det første eksempel i linket

https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/geometri/cirkler-og-linjers-skaring

Hej dejligt link men er lidt usikker på om det er rigtig det jeg har gjort, for er lidt usikker på radius da jeg jo skal bevise at den skær to steder

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. oktober 2019 af mathon

Radius er 8 ???


Svar #6
15. oktober 2019 af Mate121 (Slettet)

ja er radius ikke det?


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. oktober 2019 af mathon

     Nej.


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. oktober 2019 af Zagoria (Slettet)

#6

ja er radius ikke det?


             Hej Mate 121 . Nogen gange er det måske de andre der deltager i tråden,

             der giver det bedste bud på en løsning Se svar # 3 og # 2


Svar #9
15. oktober 2019 af Mate121 (Slettet)

hvad er det så og hvordan finder jeg ud af det 


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. oktober 2019 af Anders521

#9

hvad er nu den generelle ligning for en cirkel?


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. oktober 2019 af Zagoria (Slettet)

#9

hvad er det så og hvordan finder jeg ud af det 


              Tjek om om cirklens ligning og linjens ligning er korrekte . Er de det

             ,er der ingen skæringspunkter


Svar #12
15. oktober 2019 af Mate121 (Slettet)

tak for alle der har prøvet at hjælpr mig kan godt se hvad i menere og det er fordi min lære har lavet om i den så det er lidt af en snyde opgave 


Brugbart svar (0)

Svar #13
15. oktober 2019 af Zagoria (Slettet)

Til # 12

Jeg synes da, at du skal aflevere dit facit til din matematiklærer

Skriv foreksempel :

Da afstanden fra cirklens centrum til linjen m er 7.6 og er større end cirklens radius som er

√10, er der ingen skæringspunkter mellem cirklen og linjen m

7.6 er fra din beregning

Hilsen Zagoria


Brugbart svar (0)

Svar #14
15. oktober 2019 af AMelev

#0 Væn dig til at lægge et billede af opgavebeskrivelsen op. Der indsniger sig nemt nogle fejl og mangler, når man skriver af.
Står der fx, at du skal bruge "substandsmetoden"? Og er radius faktisk√10.
Du får mere anvendelige svar, hvis vi ikke høver at gætte på, hvad der evt. skulle stå.

Ad #9 Se din formelsamling side 12 (52).


Brugbart svar (0)

Svar #15
15. oktober 2019 af Eksperimentalfysikeren

#0 Er højresiden 10 eller 102. Det er foreslået i #3, at det sidste er tilfældet, men er det rigtigt. Det er kun dig, der ved det.


Skriv et svar til: Cirkel ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.