Matematik

matematik a opgaver

16. oktober 2019 af Matt22345 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen

I opgave hvor der står en funktion f er bestemt ved 

f(x)=x^3*e^x+4

Bestem en ligning for tangenten til grafen f i punktet (0,f(0))

Det jeg har gjort er 

Her er x_0 vel 0

og vi skal nu finde f(x_0) ved at sætte x_0 id på x's plads i funktionsudtrykket. Vi får så 

f'(0)=0^3-e^x+4=0+1+4=3

Så har jeg bestemt fø(x_0) Ved at differnetiere f og sætte x_0 ind. 

Her går jeg så i stå. Ved ikke helt hvad jeg skal gøre herfra. Er mine beregnign indtil videre rigtig. Håber virkelig nogen kan hjælpe mig her

https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/differentialregning/tangentens-ligning


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. oktober 2019 af mathon

\small \begin{array}{lllll} &f(x)=x^3\cdot e^x+4&&&f(x)=4\\\\ &f{\, }'(x)=3x^2\cdot e^x+x^3\cdot e^x=\left (x+3 \right )\cdot x^2\cdot e^x&&&f{\, }'(0)=0\\\\ \textup{tangentligning i (0,4):}&y=f{}'(0)\cdot (x-0)+f(0)\\\\ &y=0\cdot x+4\\\\ &y=4 \end{array}


Svar #2
16. oktober 2019 af Matt22345 (Slettet)

så helt præcist er ligningen for tangenten i grafen i punktet y=0x+4


Svar #3
16. oktober 2019 af Matt22345 (Slettet)

eller er det bare y=4 da du reducere? Skal der ikke mere på ligningen end det??


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. oktober 2019 af mathon

     Nej.


Skriv et svar til: matematik a opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.