Matematik

Andengradspolynomium

20. oktober 2019 af annahenriksenn - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har lige et spørgsmål. Når man har en funktionsforskrift for et andengradspolynomium der lyder på: f(x)=x^2-7x+12. Er a, altså x^2, lig med 1 eller 0. Jeg tror a=1, men skal bare lige være helt sikker, da det er rimelig afgørende for om man laver en opgave rigtigt :)


Svar #1
20. oktober 2019 af annahenriksenn

Lige meget nu. Jeg har fundet ud af, at det er 1 ved at tegne den i geogebra og tjekke ift. rødder :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. oktober 2019 af AMelev

Du bør også kunne se det uden at tegne, da du jo ikke har Geogebra til rådighed uden hjælpemidler..

Den generelle forskrift er f(x) = a·x2 + b·x + c
?a er altså det tal, der skal ganges på xfor at få det 2.gradsled, du har.
?0·x2 = ... og 1· x2 = ...

I øvrigt gælder altid a ≠ 0 i et 2.gradspolynomium, ellers er det jo en lineær funktion.


Skriv et svar til: Andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.