Matematik

Bestem f(x0) når...

21. oktober 2019 af ppilbauer (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :-) Jeg har brug for at finde ud af hvordan man kan løse de her opgaver:

c) f (x)=13 og x0=1

d) f (x)=2x2+4x−3 og x0=0

e) f (x)=−x2+4 og x0=3 

Jeg ved at når man er færdig med differentiation så skal man indsæte x0 for at?nde f"(x0)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2019 af mathon

             \small \small \small \begin{array}{lllll} c)&f(x)=13\\\\ &f{\, }'(x)=0&\textup{for alle x}\\\\\\\\ d)&f(x)=2x^2+4x-3\\\\ &f{\, }'(x)=4x+4\\\\&f{\, }'(0)=4\cdot 0+4=4 \\\\\\\\ e)&f(x)=-x^2+4\\\\ &f{\, }'(x)=-2x\\\\& f{\, }'(3)=-2\cdot 3=-6\end{array}

Udvidet efter dit spørgsmål i #2.


Svar #2
21. oktober 2019 af ppilbauer (Slettet)

Det kan jeg godt forstå :-) Men hvor skal man indsætte x?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2019 af AMelev

Du skal bestemme f '(x0), så når du har bestemt f '(x), skal du sætte x0 ind på x's plads.
I hver opgave har du fået oplyst, hvad x0 er.


Skriv et svar til: Bestem f(x0) når...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.