Matematik

f(x)=x^2

22. oktober 2019 af KatinkaNielsen - Niveau: B-niveau

Håber nogle vil hjælpe mig med nogle beviser 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2019 af Moderatoren

Beskriv hvad du har problemer med.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2019 af mathon

a.
        \small \begin{array}{lllll} \textup{1. trin}&f(x_o+h)-f(x_o)=(3+h)^2-3^2=9+6h+h^2-9=(6+h)h\\\\ \textup{2. trin}&\frac{f(3+h)-f(3)}{h}=\frac{(6+h)h}{h}=6+h\\\\ \textup{3. trin}&f{\, }'(3)=\underset{h\rightarrow 0}{\textup{lim} }\; 6+h=6+0=6\\\\\\\\ \textup{1. trin}&f(x_o+h)-f(x_o)=(-2+h)^2-(-2)^2=4-4h+h^2-4=-4h+h^2=(-4+h)h\\\\ \textup{2. trin}&\frac{f(-2+h)-f(-2)}{h}=\frac{(-4+h)h}{h}=-4+h\\\\ \textup{3. trin}&f{\, }'(-2)=\underset{h\rightarrow 0}{\textup{lim} }\; -4+h=-4+0=-4 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. oktober 2019 af MatHFlærer

Det havde været klogt at overlade b. til spørgeren, så denne kunne få prøvet selv, end at få serveret svaret, #3

Skriv et svar til: f(x)=x^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.