Matematik

Optimering er plasticplade.

23. oktober 2019 af krimse123321 - Niveau: B-niveau

Jeg er helt paa bar bund i forhold til den her opgave.

Den bestaar af tre del-opgaver, og jeg maa aerligt indroemme, at jeg forstaar umiddelbart ikke en eneste af dem.

Paa forhaand tak.

Vedhæftet fil: optimering rumfang.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2019 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit billede af opgaven, det gør det nemmere at hjælpe...

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. oktober 2019 af PeterValberg

a) 

b=0,5\cdot(12-2x)=6-x

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. oktober 2019 af PeterValberg

b) Rumfanget er givet ved højden x gange længden (12-x) gange bredden b,
    hvorved det afhænger af højden x

R(x)=x\cdot (12-x)\cdot b=x\cdot(12-x)\cdot(6-x)

R(x)=72x-12x^2-6x^2+x^3=x^3-18x^2+72x

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. oktober 2019 af PeterValberg

c)

Bestem den afledede funktion R'(x) og løs ligningen R'(x)=0

Vælg den værdi for x, der ligger i det givne interval:  1<x<5

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
23. oktober 2019 af krimse123321

Tusind tak, Peter.

Det var jo naermest hele opgaven, du lige loeste for mig der hehe.

Mvh.


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. oktober 2019 af AMelev

Ad #4 Det er ikke nok, at bestemme nulpunkt for R'. Du skal også gøre rede for, at R har maksimum i det pågældende x.
Det kan du gøre ved at bestemme fortegn for R' og derudfra monotoni for R, eller du kan henvise til grafen for R, afsætte det pågældende punkt og derudfra se, at der er max.


Skriv et svar til: Optimering er plasticplade.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.