Matematik

hvordan bestemmer jeg v og d?

23. oktober 2019 af matHTX2021 - Niveau: B-niveau

:D se vedhæftet billede 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2019 af ringstedLC

b) Brug sinusrelationen.

c) Brug ensvinklede trekanter.


Svar #2
23. oktober 2019 af matHTX2021

Ja - har forstået Pythagoras, men hvilken en? Tan?

Brugbart svar (1)

Svar #3
23. oktober 2019 af ringstedLC

#2: Fumlede lige lidt. Hvis du beregner den modstående katete, kan sinus bruges til v.


Svar #4
23. oktober 2019 af matHTX2021

Hvordan? Det er jo ikke en retvinklet trekant, kender kun 2 værdier?

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. oktober 2019 af ringstedLC

\begin{align*} \angle v &= 90^{\circ}+\sin^{-1}\left(\frac{R-a}{b+r}\right) \\ \end{align*}


Svar #6
24. oktober 2019 af matHTX2021

Er det en generel formel?

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. oktober 2019 af ringstedLC

\begin{align*} \sin(\angle v-90^{\circ}) &= \frac{\text{modst.}}{\text{hyp.}}=\frac{R-a}{b+r} \end{align*}


Svar #8
24. oktober 2019 af matHTX2021

Okay, hvad med c? hvordan skal jeg bruge min viden om ensvinklede trekanter til at bestemme den?


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. oktober 2019 af ringstedLC

Den skulle gerne sige dig, at forholdet mellem siderne i ensvinklede trekanter forholder sig parvist ens.

\begin{align*} \frac{b}{b+r} &= \frac{d-a}{R-a} \end{align*}


Skriv et svar til: hvordan bestemmer jeg v og d?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.