Matematik

Bestem arcsin*sin(9pi)

23. oktober 2019 af Amalie1234324 - Niveau: Universitet/Videregående

arcsin*sin(9pi)=  0

for 0=9pi E[-1,1)

Er det rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2019 af LeonhardEuler

Jeg er ikke sikker på, hvordan dit udtryk skal forstås.
Bemærk dog at sin(9 • pi) = sin(4•2pi + pi) = sin(pi) = 0.
Det er let at se, at arcsin(0) = 0.

Generelt gælder det for arcsin(sin(k•pi)) for k hørende til de hele tal.

Svar #2
24. oktober 2019 af Amalie1234324

Så det er altså bare 9pi E[-1,1]= Altså 9pi ligger i intervallet -1,1 ????

Eller skal jeg skrive 0 E[-1,1], fordi 0 indgår i 9pi.?

Jeg ved altså ikke helt om svaret er 0 eller 9pi


Svar #3
26. oktober 2019 af Amalie1234324

Nogen der kan hjælpe

???


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. oktober 2019 af ringstedLC

\begin{align*} \sin^{-1}(?)&\text{ (en funktion af ...)} \\ 0 &\neq 9\pi \\ 9\pi&\notin [-1, 1] \end{align*}

Vedhæft et billede!


Svar #5
26. oktober 2019 af Amalie1234324

Altså det en opgave som jeg fik fra læreren. Det er ikke en opgave fra bogen eller noget. Så svaret er altså 9pie[-1,1]? Det har jeg også skrevet i min aflevering


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. oktober 2019 af LeonhardEuler

Du bliver nødt til at bruge latex eller formulere dig bedre. Jeg forstår simpelthen ikke dit spørgsmål. Eventuelt skriv det på papir og send et billede.

Svar #7
26. oktober 2019 af Amalie1234324

Jeg ved ikke hvad du ikke forstår. Men opgaven er at jeg skal Bestemme arcsin*sin(9pi). Spg er hvad er svaret. Er det 9pi?


Svar #8
26. oktober 2019 af Amalie1234324

Opgaven er givet som jeg skrev til dig. Der er ikke mere til det:)


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. oktober 2019 af LeonhardEuler

Du er nødt til at forstå, at "arcsin*sin(9pi)" ikke betyder noget. Hvad er argumentet til arcsin?

Hvis du mener arcsin(sin(9π)) = sin-1(sin(9π)), så har jeg svaret i #1. Der gælder at arcsin(sin(9π)) = 0.


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. oktober 2019 af SuneChr

# 7
Funktion af funktion af funktion af ...
Begynd med den inderste parentes og arbejd ud efter.
    f ( g ( h (x) ) )
 gul     find først   h (x)
 rød     find dernæst  g af denne
grøn    find til sidst  f af denne.


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. oktober 2019 af ringstedLC

#0

arcsin*sin(9pi)=  0

for 0=9pi E[-1,1)

Er det rigtigt

da for i denne sammenhæng bør læses som en betingelse, tydes dit svar som:

\begin{align*} \arcsin\cdot \sin(9\pi) &= 0\;,\;0=9\pi\in [-1,1] \end{align*}

eller: arcsin-funktionen (uden variabel) ganget med sinusfunktionen af 9π = 0 for 0 = 9 der tilhører mængden af tal fra -1 til 1.

hvilket er nonsens. Derimod betyder:

\begin{align*} \arcsin(x)\circ\sin(9\pi) &= \\ \arcsin\left (\sin(9\pi)\right) &= \\ \arcsin\left (\sin(k\pi)\right) &= k\pi\;,\;k\in\mathbb{Z} \end{align*}

eller: arcsin-funktionen på (eller sammensat) sinusfunktionen af 9π =  for 'er, der tilhører mængden af heltal.

Da sinus er periodisk med perioden 2π, fås den samme funktionsværdi for hver halve omgang på enhedscirklen eller for et hvilket somhelst heltal gange π.


Svar #12
26. oktober 2019 af Amalie1234324

Tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #13
27. oktober 2019 af LeonhardEuler

#11: Hvis man endelig skal skrive det, som en sammensætning, så er det (arcsin o sin)(9p).
Desuden gælder dit sidste lighedstegn ikke. Der skal stå 0 på højresiden.

Skriv et svar til: Bestem arcsin*sin(9pi)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.