Matematik

Diffirentiel regning

23. oktober 2019 af Hjælpmig1233 (Slettet) - Niveau: A-niveau

løsning til y′=1/x der opfylder y(1)=2

løsning til  y′=x^2 der går gennem punktet (3,5)

f(x) = x3 + 7 er løsning til  dy/dx = 3⋅y−k/x

Nogen der kan hjælpe med disse. Jeg har på forhånd kigger formelsamlingen igennem meen....


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2019 af StoreNord

Det er en af de nemme. Stamfunktionen til 1/x er ln(x).


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. oktober 2019 af AMelev

Hvad siger formelsamlingen om y, når y' = 1/x?

Så skal du huske, at der til en enkelt stamfunktion skal lægges en konstant til for at få alle.
Så y = ln(x) +c
Indsæt så y(1) = 2 og løs ligningen mht. c

Tilsvarende med næste

Den sidste forstår jeg ikke, jeg kan ikke se en opgave i den, men kun en konstatering.


Svar #3
23. oktober 2019 af Hjælpmig1233 (Slettet)

Tak for jeres inputs, i den sidste var det konstanten k der skulle løses


Skriv et svar til: Diffirentiel regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.