Kemi

Kemi oxidatiotin

25. oktober 2019 af hellokitty3 - Niveau: C-niveau

Hej jeg skal oxidationstal, altså der står i skal lave en ion azid prøve, og der kan brues sovol til at identifiere med oxidations tal -2. ved en positiv test for oxidationstrin -2 ses både gasudvikling N2 og affarvning (I_3 til I^-) 

og jeg skal angive oxidationstrinnet for svovl i Na2SO3 hvordan gør jeg jeg får det til +2 men er det rigtig 

jeg skrev 2x-x-x=0 -> x=+2


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2019 af mathon

                \small Na_2\overset{\mathbf{{\color{Red} +4}}}{\! S}\! O_3


Svar #2
25. oktober 2019 af hellokitty3

Hvordan regner du det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2019 af mathon

         2·(+1)+x+3·(-2)=0

         2+x-6=0

         x-4 = 0

         x = +4


Skriv et svar til: Kemi oxidatiotin

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.