Kemi

Hvor mange gram svovl for at det svarer til 2g jern?

27. oktober 2019 af nschp - Niveau: C-niveau
Hej!
Min kemi opgave lyder på
“Hvor mange gram svovl skal vi have for at det svarer til 2 g jern? Hint: start med at finde stofmængden“

Jeg har indtil videre udregnet dette...
Men hvad skal jeg gøre derfra?
n=masse/Molarmassen

m=2,76 gram

Fe molarmasse = 55,845 g/mol
S = 32,06 g/mol

Den samlede molarmasse = 55,845 + 32,06

n=(2,76 g)/(87,905 g/mol)


n=0,03 mol

Vi har nu fundet stofmængden = 0,03 mol
????


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2019 af mathon

          \small \begin{array}{llll} \textup{Formentlig}&\underset{2\; g}{\underset{55.847\; g}{\overset{\textup{1 mol}}{Fe}}}\, _{\textit{(s)}}\; +\;\underset{x}{ \underset{32.065\; g}{\overset{\textup{1 mol}}{S}}}\, _{\textit{(l)}}\; \longrightarrow \; FeS\, _{\textit{(s)}}\\\\ &\frac{x}{32.065\; g}=\frac{2}{55.847}\\\\ &x=\frac{2}{55.847}\cdot \left (32.065\; g \right ) \end{array}


Skriv et svar til: Hvor mange gram svovl for at det svarer til 2g jern?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.