Matematik

STEARINLYS

28. oktober 2019 af Lærer123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa, er der nogle der kan hjælpe med en opgave, som jeg ikke kan finde ud af. Den er vedhæftet. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2019 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det nemmere at hjælpe:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2019 af PeterValberg

Jeg skal lige forstå det ret...
Mia laver ét lys ud af 5 rester, brænder den af, får en rest
og laver derefter et nyt lys ud af denne rest og 4 andre rester osv... 
Er det også sådan, du læser de givne oplysninger?

Det betyder jo, at du ud af 9 rester kan lave to lys, når du laver dem løbende....
og 3 lys ud af 13 rester, 4 lys ud af 17 rester også videre...

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2019 af PeterValberg

Ups, der fik jeg lige lavet en fejl....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. oktober 2019 af PeterValberg

Hvis vi nu antager (det fremgår ikke af opgaveteksten),
at Mia har de 824 rester og laver så mange lys, hun kan heraf.
Når de lys er reduceret til rester, laver hun nye lys af disse rester
og de rester, der blev til overs tidligere og så videre, .... 
Så kan man vel anskue det således:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:IMG_20191028_123913.jpg

Svar #5
28. oktober 2019 af Lærer123 (Slettet)

Hvor mange lys tænker du så man kan lave af de 824 rester? Det er lidt svært at forstå

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. oktober 2019 af PeterValberg

Jeg tænker, at Mia kan få 205 lys ud af 824 rester (+4 rester)
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. oktober 2019 af Soeffi

#6. Fremgangsmåden ser ud til at være, at man skal dele med 4 evt. efter først at have rundet ned til noget, der er deleligt med både 4 og 5.

Svaret til b) ser så ud til at være 2004. Hvis man vælger 500·4 = 2000, så finder man, at der kan laves 499 lys med 1 til rest.

Grunden til, at man skal dele med 4, hænger måske sammen med sumformlen for den geometriske række: 

\sum_{i=0}^{n}5^i=(5^{n+1}-1)/4


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. oktober 2019 af Soeffi

#7...efter først at have rundet ned til det nærmeste mindre hele tal deleligt med 4(?)

Skriv et svar til: STEARINLYS

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.