Matematik

Statistik og sandsynlighedsregning

28. oktober 2019 af MarkRasm - Niveau: A-niveau

Hej jeg har svært ved to opgaver. Jeg ved ikke hvordan jeg skal regne opgaven herunder

Opgave 1

jeg ved godt hvordan man gør hvis det P(4\leq X\leq 8) men ikke P(4\leq X\leq 9). Det er uden hjælpemidler. Jeg harp øvet at kigge i min formelsamling.

Tror i det er en tastefejl? 

Jeg ved heller ikke hvordan jeg løser opgaven herunder

Opgave 2

Håber i kan hjælpe mig.

PS Alle opgaver er uden hjælpemidler men vi må godt bruge formelsamlingen fra uvm


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2019 af janhaa

N(6,2)\\ \\ P(4 \leq X \leq 9)=G(\frac{9-6}{2})-G(\frac{4-6}{2})=G(1,5)-G(-1,0)=...


Svar #2
28. oktober 2019 af MarkRasm

#1

N(6,2)\\ \\ P(4 \leq X \leq 9)=G(\frac{9-6}{2})-G(\frac{4-6}{2})=G(1,5)-G(-1,0)=...

Ja det har jeg prøvet men det uden hjælpemidler. Jeg må ikke bruge Maple


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2019 af janhaa

#1

tabell:

G(1,5) - G(-1) = 0,9332 - 0,1587 = 0,775 


Svar #4
28. oktober 2019 af MarkRasm

#3
#1

tabell:

G(1,5) - G(-1) = 0,9332 - 0,1587 = 0,775 

Ja den tabel står ikke i formelsamlingen så den kan jeg ikke bruge til min eksamen


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. oktober 2019 af AMelev

#0
O
pgave 1

jeg ved godt hvordan man gør hvis det P(4\leq X\leq 8) men ikke P(4\leq X\leq 9)

Jeg tror, du har overset, at enheden på 1. aksen er 2

En anden ting: Opret en tråd for hver opgave, ellers bliver det noget rod, eller du risikerer, at kun første opgave bliver behandlet.


Svar #6
28. oktober 2019 af MarkRasm

#5
#0
O
pgave 1

jeg ved godt hvordan man gør hvis det P(4\leq X\leq 8) men ikke P(4\leq X\leq 9)

Jeg tror, du har overset, at enheden på 1. aksen er 2

En anden ting: Opret en tråd for hver opgave, ellers bliver det noget rod, eller du risikerer, at kun første opgave bliver behandlet.

Hej! Jeg ved godt at enheden er 2 på førsteaksen. Derfor vil jeg godt kunne bestemme P(4\leq X\leq 8) men hvordan med P(4\leq X\leq 9)? Jeg vil gerne bruge informationerne her:

men det hjælper mig ikke videre

og det er noteret, fremadrettet laver jeg to opslag.


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. oktober 2019 af AMelev

Har du ikke fundet P(4\leq X\leq 8) som F(8) - F(4)? Gør tilsvarende.

F(9) - F(4). Aflæs og beregn.
 


Svar #8
28. oktober 2019 af MarkRasm

-

Svar #9
28. oktober 2019 af MarkRasm

vent jeg tror jeg har den nu! jeg havde helt glemt at det er F og ikke f!!!

Hvordan løser jeg den næste opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. oktober 2019 af AMelev

Jamen du skal jo bare aflæse på grafen. Hvad er problemet? 1.aksen har jo værdier helt hen til 16.


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. oktober 2019 af AMelev

Ad Opgave 2. Helt ærligt, det ved jeg ikke. Umiddelbart kan jeg ikke se, den giver mening, men det er måske bare mig.


Svar #12
28. oktober 2019 af MarkRasm

#11

Ad Opgave 2. Helt ærligt, det ved jeg ikke. Umiddelbart kan jeg ikke se, den giver mening, men det er måske bare mig.

Det er helt fint, jeg synes heller ikke den giver mening. Opgaven er fra https://emu.dk/sites/default/files/2019-09/stxA%20Vejledende%20enkeltopgaver%20September%202019.pdf


Brugbart svar (0)

Svar #13
28. oktober 2019 af AMelev

Ad opgave 2. Jeg havde overset, at det var -0.12, så den giver faktisk (nogenlunde) mening. 
Da 0 ligger i konfidensintervallet, kan hældningen være 0, hvilket betyder, at de to variable er uafhængige. Så ud fra konfidensintervallet, kan man ikke med rimelighed påstå, at der er en lineær sammenhæng.


Skriv et svar til: Statistik og sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.