Kemi

Opskriv anodereaktionen, katodereaktionen og totalreaktionen?

28. oktober 2019 af Amalie1234324 - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har vedhæftet opgaven, nogen der kan forklare hvordan dette gøres?

Vedhæftet fil: anodereaktion......PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2019 af janhaa

ox: 2Al=> 2Al^{3+}+6e^-, E^o_{cell}=1,68\,V \\ red: 3Fe^{2+}+6e^-=> 3Fe, E^o_{cell}=-0,44\,V\\ \\ tot:ox: 2Al+3Fe^{2+}=>2Ale^{3+}, E^o_{cell}=1,24\,V


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2019 af janhaa

E(cell)=1,24 - \frac{0,0592}{6}*\lg(\frac{0,2^2}{0,01^3})\,V=1,19\,V


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2019 af janhaa

tot: 2Al+3Fe^{2+}=>2Al^{3+}+3Fe(s), E(tot)=1,24\,V


Svar #4
28. oktober 2019 af Amalie1234324

Kan du ikke komme med en forklaring på hvordan du gør. Feks hvad stor ox og red for? :) På forhånd tak


Svar #5
28. oktober 2019 af Amalie1234324

Nu har jeg kigge på en anden person der har spurgt til denne opgave. Og der er blevet svaret at anodereaktionen er 

2) Anode(ox): Fe(s) ---> Fe^(2+)(aq) +2e^(-)

, ved du hvor 2ekommer fra?


Svar #6
28. oktober 2019 af Amalie1234324

jeg forstår ikke det her 

2) Anode(ox): Fe(s) ---> Fe^(2+)(aq) +2e^(-)

Katode(red): Al^(3+)(aq) +3e^(-)--->Al

Total: Fe(s) +Al^(3+)(aq)--->Fe^(2+)+Al

Hvordan regner man det ud


Skriv et svar til: Opskriv anodereaktionen, katodereaktionen og totalreaktionen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.