Matematik

Bestem a og b i en parbel med 2 kendte rødder

30. oktober 2019 af Spørgeren9 - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg er kommet lidt i tvivl, hvordan man bestemmer a og b i et andengradspolynomium. Den eneste koefficient jeg kender er c:

f(x)=ax^2+bx+4

De to kendte rødder er: 2 og 4

Er der en som kan give mig et skub i den rigtige regning? 


Svar #1
30. oktober 2019 af Spørgeren9

:)


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2019 af peter lind

Du sætte x = 2 henholdsvis x=4 Resultatet bliver 0. Det giver 2 ligninger med de 2 ubekendte a og b, som du må løse


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2019 af mathon

                                 \small \begin{array}{llll} &a\left ( x^2+\frac{b}{a}+\frac{4}{a} \right )\\\\ &a\left ( x^2-(2+4)x+2\cdot 4 \right )\\\\ &\frac{b}{a}=-6\textup{ og }\frac{4}{a}=8\Leftrightarrow a=\frac{1}{2}\\\\ &b=-6\cdot \frac{1}{2}=-3\\\\ &f(x)=\frac{1}{2}x^2-3x+4 \end{array}


Skriv et svar til: Bestem a og b i en parbel med 2 kendte rødder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.