Matematik

Differentialregning med parentes

30. oktober 2019 af chiladak - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg skal løse f'(x)=(x3-x2)*ex-4 dog er jeg lidt i tvivl hvordan jeg skal bruge metodereglerne?

Skal jeg sige: f'(x)=(x3)'-(x2)'*(ex-4)' eller hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2019 af StoreNord

Jeg ville starte med at gange ind i parentesen for at gøre det nemmere.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2019 af ringstedLC

#0: Du er på vildspor. Skriv opgaven præcist af eller bedre; vedhæft et billede.


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2019 af AMelev

Hvad er det du egentlig du skal? Der er jo ikke en ligning, du kan løse.
Skal du differentiere f(x)=(x3-x2)·ex-4 ?
Væn dig til at lægge et billede af opgaven op. Risikoen for fejl og mangler er for stor ved afskrift.

Hvis opgaven lyder f(x)=(x3-x2)·ex-4. Bestem f '(x) .... så:
f(x) er et produkt af (x3-x2) og ex-4, så du skal bruge produktreglen FS s. 23 (125).
"Oversat til huskeform" siger reglen "1. faktor diff. · 2. faktor + omvendt", altså 
f '(x) = (x3-x2)'·ex-4 + (x3-x2)·(ex-4)' = .....

ex-4 er en sammensat funktion af y = x - 4 og ey, så der skal du bruge FS s. 23 (126)
(ex-4)' = (ey)'·(x - 4)' = ey·1 = ex-4


Skriv et svar til: Differentialregning med parentes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.