Matematik

Lineæritet

01. november 2019 af MEKAZINTSHEME - Niveau: C-niveau
Hej Derude

Er der nogen der kan hjælpe mig med mit spørgsmål?

Jeg har den modellen der hedder y= 2,5•x+10,5. Jeg ved godt, at der er hældingkoeffient 2,5 og skæringspunkt 10,5.

Men udover hvad fortæller 10,5 i modellen?
På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2019 af mathon

Du oplyser intet, om hvad modellen beskriver.


Svar #2
01. november 2019 af MEKAZINTSHEME

Ok.
Her skriver jeg hvilket spørgsmål det er.

Den årlige omsætning på spil i Danmark kan for perioden fra 2002-2004 med tilnærmelse beskrives ved modellen.

Y= 2,5x+10,5

Hvor y er omsætning i målt i milliarder kr. og x er antallet år efter 2000

Så hvad fortæller tallet 10,5 om omsætningen på spil?

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2019 af SuneChr

x = 0 er året 2000
Indsætter vi x = 0 i forskriften får vi y = 10,5
10,5 mia. er altså spilleomsætningen i 2000


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. november 2019 af AMelev

Opdater din profil, så uddannelsen passser (STX, HTX, HHX, HF eller ....)

- og a = 2.5 angiver, at omsætningen iflg. modellen er steget med 2.5 mia. om året i perioden 2002-2004.

Det lyder lidt mærkeligt, at modellen gælder perioden 2002-2004, men x sættes til antal år efter 2000. Tjek lige.

Væn dig til at lægge et billede af opgaveformuleringen op. Risikoen for fejl og mangler er alt for stor, når opgaven skrives af.</o:p>


Svar #5
02. november 2019 af MEKAZINTSHEME

Ok tak for det

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. november 2019 af AMelev

Husk at få opdateret din profil.


Skriv et svar til: Lineæritet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.