Matematik

Bestemmelse af omkreds som funktion af h

02. november 2019 af Blithe - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg sidder her med en opgave, og er i tvivl om jeg har grebet den korrekt an.

Vi har et ligebenet trapez. Siderne A, B, C og D er derfor alle 45 grader. Arealet er 10. |AB|=|CD|=2h

Skal så regne omkredsen af trapezen som funktion af h.

Jeg ved ikke hvorfor jeg skal vide at arealet=10

Jeg har brug for noget forklaring og hjælp

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2019 af StoreNord

En side kan ikke være 45 grader!


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2019 af peter lind

Du mangler siderne BC og CD. Dem kan du finde ved at arealet er grundlinje*højde


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2019 af StoreNord

#0      Så hedder det en rhombe.Skærmbillede fra 2019-11-02 17-05-47.png


Svar #4
02. november 2019 af Blithe

Nå okay, jeg mente at vinklerne A og D er 45 grader i trapezen. Og vinkel B og C er 135 grader.

Svar #5
02. november 2019 af Blithe

Jeg forstår bare ikke som-funktion-af-h delen. Nogen der kan forklare det?

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. november 2019 af peter lind

Du har jo ikke nogen konkret h, så dit svar bliver afhængig af h eller med andre ord det er en funktion af h


Skriv et svar til: Bestemmelse af omkreds som funktion af h

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.