Matematik

Bestem f '(x)

02. november 2019 af Benjamin0101 - Niveau: B-niveau

Hej jeg har brug for hjælp til at løse denne opgave i matematik.

En funktion f er givet ved:

f(x)=(3x+5)^10

Bestem f '(x)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2019 af StoreNord

Se hvad din formelsamling siger om differentiering af en sammensat funktion.


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. november 2019 af SuneChr

x^{10}\, \textup{o}\, (3x+5)    benyt så differentiation af sammensat funktion


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. november 2019 af Zagoria (Slettet)

f(x) = (3x+5)10 

yder funktion x10, differentieret er 10x10-1 = 10 x9 

indre funktion 3x + 5, differentieret er 3x1-1 + 0 = 3

f´(x) = 10 ( 3x + 5)9 · 3 = 30 (3x+5)9


Skriv et svar til: Bestem f '(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.