Matematik

Bestemme rødder i 5. gradspolynomium

02. november 2019 af lanaQ - Niveau: B-niveau

Hej. Sidder med en opgave som jeg ikke kan løse, og håber derfor nogen kan hjælpe mig med at forklare og løse den?

Skal bestemme de 5 rødder for dette 5. gradspolynomium
P(x) = (x^2 + 4*x)*(x^2 - x - 2)*(x - 3)

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2019 af StoreNord

Den ene kan du se af sidste faktor.
Og så gemmer der sig vel nogle dobbelt-rødder i de andre 2 parenteser.


Svar #2
02. november 2019 af lanaQ

Så en af rødderne er (3,0)??


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2019 af StoreNord

*(x - 3)                   ja.
Og hvilke rødder får dette til at give  0?                      (x^2 + 4*x)*

Rødderne er x-værdier; ikke punkter.


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. november 2019 af mathon

                   \small \begin{array}{llll} &x(x+4)(x+1)(x-2)(x-2)(x-3)=0&\textup{brug nulreglen} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. november 2019 af SuneChr

# 0
Opgavestilleren har været flink at faktorisere 5'grads polynomiet, så man kan gå direkte til anvendelsen
af 0-reglen. 2'grads polynomierne burde ikke være svære at finde evt. 0-punkter i. Det er endvidere
oplyst, at der er fem rødder. Opgavestilleren har været dobbelt flink.
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. november 2019 af StoreNord

Dog var der ikke nogen dobbelt-rødder.


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. november 2019 af SuneChr

# 6
Nej.  Den ene parentes (x - 2) i # 4 skal væk.


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. november 2019 af mathon

tasterettelse:
                   \small \small \begin{array}{llll} &x(x+4)(x+1)(x-2)(x-3)=0&\textup{brug nulreglen} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. november 2019 af StoreNord

Skærmbillede fra 2019-11-02 20-28-39.png


Skriv et svar til: Bestemme rødder i 5. gradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.