Matematik

to funktioner sættes sammen

06. november 2019 af fodboldspileren - Niveau: B-niveau

Hej her lidt problemer ved de her opgaver 

Ogave 1 to funktioner er givet ved 

f(x)=x3 + 2x -3 og g(x)= √x + 2   (bemærk kun x er under kvadratroden) x≥0

bestem g(f(2)) 

Opgave 2 to funktioner er givet ved 

f(x) 3·2x og g(x) = √x-4.  (bemærk x-4 er under kvadratroden)   x≥4

bestem f(g(x)) og g(f(x))

håber i kan hjælpe 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2019 af StoreNord

Opgave 2
          For at bestemme  f(g(x))  skal du indsætte g(x) på pladsen for x i f(x).


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2019 af ringstedLC

Opg. 1 

\begin{align*} f(2) &= a \\ g(f(2))=g(a) &= \sqrt{a}+2=\;? \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2019 af mathon

                  \small \begin{array}{llll} \textbf{Opg. 2}\\&&f(x)=3\cdot 2^x\\\\ &&g(x)=\sqrt{x-4}\qquad x\geq 4\\\\ &&f(g(x))=3\cdot 2^{\sqrt{x-4}}\\\\ &&g(f(x))=\sqrt{3\cdot 2^x-4} \end{array}


Skriv et svar til: to funktioner sættes sammen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.