Matematik

Funktioner af to variable

06. november 2019 af mastodont - Niveau: A-niveau

Hej, 

Jeg har brug for hjælp til denne opgave: 

For en funktion f af to variable oplyses, at 

fx'x'(x,y)=6x fy'y' (x,y)= 24y   fx'y'(x,y)=0 

Det oplyses, at P(2,-1,8) er et stationært punkt for f. 

a. Bestem arten af p. 

Her er jeg i tvivl, om hvorledes fremgangsmåden er for denne type opgave? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2019 af mathon

                        \small \begin{array}{llll} &f_{xx}(2,-1.8)=6\cdot 2=12\\\\ &f_{yy}(2,-1.8)=24\cdot (-1.8)^2=77.76\\\\ &f_{xy}(2,-1.8)=0\\\\ &f_{xx}>0\textup{ og }f_{xx}\cdot f_{yy}-{f_{xy}}^2>0\Rightarrow \textsl{\textbf{lokalt minimum}} \end{array}


Svar #2
07. november 2019 af mastodont

Kan du uddybe mere hvad du gør her? 


Skriv et svar til: Funktioner af to variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.