Matematik

Skæring

07. november 2019 af Lektierneskonge - Niveau: B-niveau

Kan nogen hjælpe med den her. Har vist kun mødt opgaven når linjen skærer en cirkel, hvordan kan denne løses . tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2019 af AMelev

                                           

a) 2. aksen: x = 0. Indsæt det i linjens ligning og løs den mht. y

b) Bestem normalvektoren til l ud fra ligningen.
Bestem så en retningsvektor for l ud fra normalvektoren
Retningsvektor for 2.aksen er (0,1). 
Vinklen mellem l og 2.aksen er vinklen mellem de to retningsvektorer - bestem den.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2019 af janhaa

a) x = 0 => 3y=9 => y = 3

dvs: (0, 3)

b)

y = (5x/3) + 3

så:

tan(a) = 5/3

a = arctan(5/3) = 59o


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2019 af AMelev

#2 Jf Betingelser for lektieforum: "Lad, for så vidt muligt, være med at give endelige svar. Ofte er et hint meget mere værd for spørgeren end at få svaret serveret."


Skriv et svar til: Skæring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.