Matematik

Ligning

08. november 2019 af Danmark2018 - Niveau: B-niveau

- Løs ligningen: 2x+1=-3x-9


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2019 af Nerd24

her er svaret:

2x+1=-3x-9

2x+3x-1=-3x+3x-9

5x+1=9

5x+1-1=9-1

5x=8

5x/5=8/5

x=1,6 


Svar #2
08. november 2019 af Danmark2018

Da jeg prøvede at regne det ud fik jeg -2 som svar. Er det total forkert??


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2019 af janhaa

5x = -10

x = -2

du har rett


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2019 af janhaa

#1

her er svaret:

2x+1=-3x-9

2x+3x-1=-3x+3x-9

5x+1=9

5x+1-1=9-1

5x=8

5x/5=8/5

x=1,6 

wrong


Svar #5
08. november 2019 af Danmark2018

Hvor kommer 5x=-10 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. november 2019 af janhaa

#5

Hvor kommer 5x=-10 fra?

2x+3x = -1-9


Svar #7
08. november 2019 af Danmark2018

Hvordan kan det så bliver til -2?

Undskyld jeg ikke er med:)


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. november 2019 af janhaa

#7

Hvordan kan det så bliver til -2?

Undskyld jeg ikke er med:)

5x=-10\\ \\ \frac{5x}{5}=\frac{-10}{5}\\ \\ x=-2


Svar #9
08. november 2019 af Danmark2018

Tusind tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #10
08. november 2019 af Eksperimentalfysikeren

2x+1=-3x-9             Læg 3x til på begge sider af lighedstegnet:

2x+3x-1=-3x+3x-9   Reducer på begge sider af lighedstegnet

5x+1= -9                Træk 1 fra på egge sider af lighedstegnet:

5x+1-1= -9-1           Reducer på begge sider af lighedstegnet

5x= -10                  Divider med 5 på begge sider af lighedstegnet:

5x/5= -10/5            Udfør divisionerne på begge sider af lighedstegnet

x= -2                     Nøjagtigt, hvad du har fået!

Der var en del regnefejl i #1. De er rettet her.


Brugbart svar (0)

Svar #11
08. november 2019 af AMelev

#10 Ikke helt :)
 

2x+3x - + 1=-3x+3x-9   Reducer på begge sider af lighedstegnet

#2 Tjek med dit CAS-værktøj - det er helt legalt, når du er i "træningsmode".


Brugbart svar (0)

Svar #12
08. november 2019 af Eksperimentalfysikeren

#11 Det har du ret i. Det overså jeg.


Svar #13
08. november 2019 af Danmark2018

Nu er jeg i tvivl igen. Hvordan regner man det så ud?

Brugbart svar (0)

Svar #14
08. november 2019 af Eksperimentalfysikeren

Sådan:

2x+1=-3x-9             Læg 3x til på begge sider af lighedstegnet:

2x+3x+1=-3x+3x-9   Reducer på begge sider af lighedstegnet

5x+1= -9                Træk 1 fra på egge sider af lighedstegnet:

5x+1-1= -9-1           Reducer på begge sider af lighedstegnet

5x= -10                  Divider med 5 på begge sider af lighedstegnet:

5x/5= -10/5            Udfør divisionerne på begge sider af lighedstegnet

x= -2                     Nøjagtigt, hvad du har fået!

( Jer har rettet den fejl, der er nævnt i #11 og #12)


Brugbart svar (0)

Svar #15
08. november 2019 af AMelev

#13 Hvis du nu følger anvisningerne i #10, behøver du slet ikke bekymre dig om skrivefejlen i linje 2. 


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.