Matematik

Bestem spids vinkel

09. november 2019 af Mie23234 - Niveau: A-niveau

Hej studieportalen nogle der kan hjælpe med denne opgave :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2019 af mathon

                   \small \begin{array}{lllll} \textup{spids linjevinkel:}&90\degree-\tan^{-1}(3)=90\degree -71.6\degree=18.4\degree \end{array}


Svar #3
09. november 2019 af Mie23234

Undskyld, men det forstår jeg ikke, skal man ikke bruge ligningen eller det oplyste at x=4? :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. november 2019 af ringstedLC

#3: Skitser de to linjer og se den retvinklede trekant. Eller bestem vinklen som vinklen mellem linjernes retningsvektorer:

\begin{align*} \cos(v) &= \frac{\left | \vec{r_l}\cdot \vec{r_m}\right |} {\left |\vec{r_l}\right |\cdot \left |\vec{r_m}\right |} \;,\;\vec{r_l}=\binom{1}{3}\;,\;\vec{r_m}=\binom{0}{1} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2019 af StoreNord

#3
Nej, ikke at x er 4. Men at x er konstant 4 betyder, at grafen er lodret. Den danner altså en vinkel på 90º med x-aksen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. februar 2022 af matulde1

en cirkel har centrum i C(1,-2) og går igennem punktet p(4,2) 

a) bestem en lining for cirklen. 

er der en der vil hjælpe med denne? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. februar 2022 af StoreNord


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. februar 2022 af mathon


Skriv et svar til: Bestem spids vinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.