Matematik

lining for cirkel

09. februar 2022 af matulde1 - Niveau: B-niveau

en cirkel har centrum i C(1,-2) og går igennem punktet p(4,2) 

a) bestem en lining for cirklen. 

er der en der vil hjælpe med denne? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2022 af mathon

Beregn først radius med punktafstandsformlen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. februar 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll}\textbf{a)}\\&\textup{Generel cirkelligning:}\\&& c\textup{:}\quad \left (x-a \right )^2+\left (y-b \right )^2=r^2\\\\&\textup{med centrum:}\\&&C=(a,b) \end{array}


Svar #3
09. februar 2022 af matulde1

men hvordan ser punktafstandsformlen ud?


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. februar 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll}\textbf{a)}\\&\textup{Cirkelligning:}\\&& c\textup{:}\quad \left (x-1 \right )^2+\left (y-(-2) \right )^2=\left (\sqrt{(4-1)^2+(2-(-2))^2} \right )^2 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. februar 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textup{Afstanden mellem punkterne}\\ A(a_1,a_2)\textup{ og }B(b_1,b_2):\\&&\left | AB \right |=\sqrt{(b_1-a_1)^2+(b_2+a_2 )^2} \end{array}


Skriv et svar til: lining for cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.