Matematik

Liter til cm3 og m3

10. november 2019 af mariestuart - Niveau: 9. klasse

Hej SP!
Jeg er ret sikker på, at 1 liter = 1000 cm3

Men hvad er 1 liter = ? m3

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2019 af mathon

               \small \small \small 1\;L=10^{-3}\; m^3=\tfrac{1}{1000}\; m^3=0.001\; m^3


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2019 af ringstedLC

Du kan bruge disse huskeregler for vand:

\begin{align*} \text{Volume}:1 \,{\color{DarkGreen} l} &= 1000\,cm^3=1000\cdot 1\,cm^3=1000\cdot (1\,cm)^3 \text{ (en terning med siden 1 cm)} \\ \text{Masse}:1\,{\color{DarkGreen} kg} &= 1000\,g=1000\cdot 1\,g \text{ (en terning af vand med massen 1 g)} \\ \text{Densitet, vand}:1\,\frac{g}{cm^3} &= 1\,{\color{DarkGreen} \frac{kg}{l}}=1\,\frac{t}{m^3} \\ \\1\,l &= \;?\,m^3 \\ 1000\cdot (1\,cm)^3 &= \\ 10^{\,3}\cdot \left(\tfrac{1}{100}\,m\right)^3 &= \\ \left(\tfrac{10}{100}\,m\right)^3 &= \\ \left(\tfrac{1}{10}\right)^3\,m^3 &= \\ \tfrac{1}{1000}\,m^3 &= 0.001\,m^3\\ \end{align*}


Svar #3
26. november 2019 af mariestuart

Mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. november 2019 af mathon

eller noteret:
            \small \small \small \begin{array}{lllll} &1\; m=10\; dm\\\\ &\left (1\; m \right )^3=\left (10\; dm \right )^3\\\\ &1^3\; m^3=10^3\; dm^3=10^3\; L\\\\ &10^{-3}\; \frac{m^3}{L}=1\\ \textup{samt}\\ &\left ( 1\; L \right )=\left ( 1\; L \right )\cdot 1=\left ( 1\; L \right )\cdot\left (10^{-3}\; \frac{m^3}{L} \right )=10^{-3}\; m^3\\\\ L\rightarrow m^3&\mathbf{{\color{Red} 1\; L=10^{-3}\; m^3=\frac{1}{10^3}\; m^3=\frac{1}{1000}\; m^3=0.001\; m^3}} \end{array}


Skriv et svar til: Liter til cm3 og m3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.