Matematik

isoler

12. november 2019 af bokaj123 - Niveau: A-niveau

isoler k_t+1


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2019 af AskTheAfghan

Det er ikke det færdige udtryk. Lad os bare sige du har en ligning på formen

M = b(aKα-1 + c).

Isolér K her. Dernæst sæt K = kt+1/A.


Svar #2
12. november 2019 af bokaj123

 k_t+1  = k 

hvad mener du med "det er ikke det færdige udtryk" ? 


Svar #3
12. november 2019 af bokaj123

det skal give 


Svar #4
12. november 2019 af bokaj123

#1 så vil jeg starte med at dividere med b

M/b = aKa-1+c

flytte c

M/b - c = aKa-1

divider med a

(a*M)/b - c = Ka-1

hvad så?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2019 af AskTheAfghan

#4     Så har du K = [(αM)/b - c]1/(α-1).

Sættes K = kt+1/A i den oprindelige ligning, og kt+1 isoleres, fås derfor

kt+1 = A[(αM)/b - c]1/(α-1).

Her skal der selvfølgelig stå c = 1 - δ, b = β. Men M'et må du finde ud af, da den mangler i #0.

#3     Hvor kommer k* og ρ lige pludselig fra?


Svar #6
12. november 2019 af bokaj123

hvor kommer ()1/(a-1)   fra? 


Svar #7
12. november 2019 af bokaj123

k* betyder bare et det er en ligevægt optimum og p = 1/b-1


Svar #8
12. november 2019 af bokaj123

men glem at der står k_t+1 og k* det hele er k. Hvordan får man det i #3 ?


Svar #9
12. november 2019 af bokaj123

Jeg får 

α/b * Aα-1 + (δ-1)/α * Aα-1 = kα-1

og det ser ikke så godt ud... desuden har jeg stadig en træls højre side.. 


Svar #10
12. november 2019 af bokaj123

.


Brugbart svar (1)

Svar #11
12. november 2019 af AskTheAfghan

#7

Så ville der have været (jf. din anden tråd, at M = 1; det var jo det jeg hentydede til i #1),

k = A[α/β - (1-δ)]1/(α-1). Højresiden kan omskrives yderligere, men det vil nok ikke give den ønskede løsning. Du må sikkert have lavet en fejl et eller andet sted i "ligningen" fra #0.


Skriv et svar til: isoler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.