Matematik

Binomialtfordelt stokastisk variabel

12. november 2019 af mmatthiasen - Niveau: B-niveau

Se vedhæftet billede. Er fuldstændig lost i, hvordan jeg skal finde frem til n og p.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2019 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2019 af Soeffi

#0. Binomialfordeling. Middelværdi: n·p, spredning: √[n·p·(1 - p)].


Svar #3
12. november 2019 af mmatthiasen

#2

#0. Binomialfordeling. Middelværdi: n·p, spredning: √[n·p·(1 - p)].

Er dette formlen for antals parameteren (n) eller basissandsynligheden (p) ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. november 2019 af Soeffi

#3. Ja.

Svar #5
13. november 2019 af mmatthiasen

#4
#3. Ja.
Det gav ikke rigtigt svar.

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. november 2019 af Soeffi

#5. Prøv:...

n·p = 281,4.

√[n·p·(1 - p)] = 14,55 ⇒ √[281,4·(1 - p)] = 14,55 ⇒ 1 - p = 14,55/√281,4 ⇒ p = 1 - 14,55/√281,4.

n = 281,4/p = 281,4/(1 - 14,55/√281,4).  


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. november 2019 af Soeffi

#6...

√[n·p·(1 - p)] = 14,55 ⇒ √[281,4·(1 - p)] = 14,55 ⇒ 1 - p = 14,552/281,4 ⇒ p = 1 - 14,552/281,4.

n = 281,4/p = 281,4/(1 - 14,552/281,4).  


Skriv et svar til: Binomialtfordelt stokastisk variabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.