Matematik

En funktion f er bestemt ved f(x) = 4e^x + 1.

14. november 2019 af Barbie1999 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder lidt fast med denne opgaver, nogen der kan hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2019 af Moderatoren

Hvad sidder du fast med?


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2019 af Moderatoren

Sidder du til en prøve eller test? Du har lagt opgave 1-4 ind.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2019 af PeterValberg

a) differentiér hvert led for sig, - udnyt at:

\left(a\cdot e^{bx} \right )'=a\cdot b\cdot e^{bx}

k'=0

hvor k er en konstant

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2019 af PeterValberg

b) Benyt tangentligningen:

y=f'(x_0)(x-x_0)+f(x_0)

hvor x_0 er x-koordinaten til tangentens røringspunkt på grafen for f
i dit specifikke tilfælde er x_0 = 0

Udnyt samtidig at:   e^0=1

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. november 2019 af AMelev

Væn dig til at bruge formelsamlingen, så du bliver fortrolig med den, inden det går løs for alvor. Det er vigtigt, at du ved, hvad du kan finde hvor, og lige så vigtig hvad der ikke står deri, og som du så selv skal medbringe i hovedet.

Se side 20 (88) inkl. figur.
Til bestemmelse af f '(x) se side 20 (89) & (90) og side 21 (95) & (97).
Til bestemmelse af f '(0) se side 7 (23).


Skriv et svar til: En funktion f er bestemt ved f(x) = 4e^x + 1.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.