Matematik

Differentialregning af to paranteser

14. november 2019 af SOS12345 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP

Hvordan differentiere jeg nedstående fkt?:

f(x)=(2x+5) \cdot (2+7x)

skal jeg multiplicere de to paranteser med hinanden først og så differentiere? Vil bare generelt vide hvordan man skal forholde sig når man har 2 paranteser i differentiation 

mange tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. november 2019 af Dennis329324 (Slettet)

Start med at gange parenteserne ud først ; 

Tip; kig på kvadratsætningerne.

Differentier derefter udtrykket. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2019 af Mathias7878

f(x) = (2x+5)(2+7x) = 2x\cdot 2+2x\cdot 7x+5\cdot 2+5\cdot 7x = 14x^2+39x+10

og så burde det jo være ligetil som #1 skriver. 

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2019 af AMelev

#0 Her kan du gøre, som du selv foreslår, men jeg opfatter, at dit spørgsmål er mere genrelt.

Hvis du ikke ganger ind, skal du differentiere produktet, og så skal du bruge produktreglen. Se din formelsamling side 20 (92).
"Oversat" siger reglen: "Den ene faktor differentieret gange den anden plus omvendt".
Dvs. f '(x) = (2x + 5)'·(2+7x) + (2x + 5)·(2+7x)' = ...


Skriv et svar til: Differentialregning af to paranteser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.