Matematik

Undersøg om punktet P(3,8) ligger på grafen for f

16. november 2019 af itsa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder lidt fast i denne her opgave, håber i kan hjælpe mig:

En funktion f er givet ved

f(x) = { 2^x       0< x <4

         0,5x + 14    4< x

a) Undersøg om punktet P(3,8) ligger på grafen for f


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. november 2019 af ringstedLC

a) f er en stykkevis funktion.

\begin{align*} f(x) &= \left\{\begin{matrix} 2^x\;,\;0\leq x\leq 4 \\ 0.5x+14\;,\;4{\color{DarkGreen} \,<\,}x \\ \end{matrix}\right. \\ P:(3,8)\Rightarrow 0\leq P_x &\leq 4 \\ f(P_x) &= 2^{P_x}=\;? \end{align*}


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. november 2019 af StoreNord

Skærmbillede fra 2019-11-16 13-48-33.png


Skriv et svar til: Undersøg om punktet P(3,8) ligger på grafen for f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.