Matematik

Differentialregning

16. november 2019 af Blithe - Niveau: A-niveau

Hej

Skal bare lige være helt sikker på at jeg differentierer det rigtigt. Er lidt i tvivl.

f(x)=4e^{x^2-5x+3}

f'(x)=(4e^{x^2-5x+3}*(2x-5))

???


Brugbart svar (3)

Svar #1
16. november 2019 af SuneChr

Det er rigtigt.
Det hele er kommet med.
Hvis det skal se pænere ud, så placér (2x - 5) mellem 4 og eksponentialfunktionen.
# 2 Ja.


Svar #2
16. november 2019 af Blithe

#1

Det er rigtigt.
Det hele er kommet med.
Hvis det skal se pænere ud, så placér (2x - 5) mellem 4 og eksponentialfunktionen.


f'(x)=4(2x-5)e^{x^2-5x+3}

Sådan her?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2019 af Anders521

#2 Et andet alternativ er at skrive 

f ' (x) = ( 2x - 5 ) * f(x)


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2019 af AMelev

#2 Ja, eller f'(x)=(8x-20)e^{x^2-5x+3}. Hvad synes du selv selv ser pænest ud - det vælger du.


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. november 2019 af SuneChr

... eller hvis man vil have et overblik over 0-punkt for f '(x) :

          f'(x)=8\left ( x-\frac{5}{2} \right )e^{x^{2}-5x+3}
   så forener man det skønne med det nyttige.


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.