Matematik

Hvad er x (ligning)

17. november 2019 af Hejmeddig12344444 - Niveau: 8. klasse

Hej SP.

Jeg tænkte om i ikke kunne hjælpe og forklare mig hvad denne ligning giver ;

3 * 3x - 5 = 4

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2019 af StoreNord

Læg 5 til på begge sider.

Divider med 3² på begge sider.


Svar #2
17. november 2019 af Hejmeddig12344444

#1

Læg 5 til på begge sider.

Divider med 3² på begge sider.

Hvorfor og hvordan


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2019 af Anders521

#2 Fordi du gerne vil have x til at stå alene på den ene side af lighedstegnet dvs. x = ....

Men har du skrevet ligningen korrekt op? Burde der ikke i stedet stå 3*(3x-5) = 4?


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. november 2019 af StoreNord

#2
Når du lægger 5 til på begge sider, forsvinder 5-tallet på venstre side, og x-erne er isoleret.

Når du bagefter 2 gange dividerer med 3 på begge sider, ved du hvad x er.


Skriv et svar til: Hvad er x (ligning)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.