Matematik

Bestem en parameterfremstilling for l

17. november 2019 af laurah89 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa, jeg har virkelig brug for hjælp til en matematik aflevering som skal afleveres i aften, og har ikke været der i den time de har gennemgået det meste af det i afleveringen!! 

Den ene opgaver lyder:

En linje l er givet ved ligningen 
y = 5*(x - 1) + 2

a) Bestem en parameterfremstilling for l

Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2019 af janhaa

y = 5x -3

x(t) = t

y(t) = 5t -3


Svar #2
17. november 2019 af laurah89 (Slettet)

#1

y = 5x -3

x(t) = t

y(t) = 5t -3

Forstår ikke lige hvordan du fik det til det der?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2019 af mathon

                 \small \begin{array}{llll} &y=5x-3\qquad \textup{en retningsvektor er}&\overrightarrow{r}=\bigl(\begin{smallmatrix} 1\\5 \end{smallmatrix}\bigr)\\\\ \textup{fixpunkt:}&(0,-3)\\\\ \textup{parameterfremstilling:}&\begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 0\\-3 \end{pmatrix}+t\cdot \begin{pmatrix} 1\\5 \end{pmatrix}\qquad t\in\mathbb{R} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. november 2019 af mathon

eller 

                 \small \small \begin{array}{lllllll} \textup{parameterfremstilling:}&\begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 0\\-3 \end{pmatrix}+t\cdot \begin{pmatrix} 1\\5 \end{pmatrix}& t\in\mathbb{R}\\\\\\\textup{noteret som vektorfunktion:} &\mathbf{r}(t)=\begin{pmatrix} x(t)\\y(t) \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} t\\ 5t-3 \end{pmatrix} &\textup{som i }\#1\end{array}


Skriv et svar til: Bestem en parameterfremstilling for l

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.