Matematik

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f

18. november 2019 af Slopemaster - Niveau: B-niveau

Hejsa. Jeg har brug for hjælp til denne opgave. Jeg forstår ikke fremgangsmåden. 

På forhånd tak

Om en funktion f oplyses det, at f(2) = 5 og f'(2) = -4
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet(2,f(2))


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. november 2019 af janhaa

tangent:

y - 5 = -4(x-2)

y = -4x + 13


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. november 2019 af Anders521

#0 Med f '(x0) = lim( x0-x )→0 ( [f(x0)-f(x)] / (x0-x) ), er y ≈ f '(x0)(x-x0)+f(x0). Da f(2)=5 og f ' (2)=-4 er tangentens ligningen i (2,f(2)) givet ved

                                                                         y = -4(x-2)+5
 


Skriv et svar til: Bestem en ligning for tangenten til grafen for f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.