Matematik

Trigonometri

20. november 2019 af sarajnsn (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hej nogle der kan hjælpe mog med opgave C
Jeg ved ikke hvordan jeg skal regne flisens areal ud.

Jeg har sat en billede af opgaven


Ps. Opgaven laves i Inspire

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2019 af SuneChr

Areal ΔABC = 1/2·b·c·sin A                   (areal-sinus-formlen)
og

sin A/2 = 1/2|BC|/|AB|


Svar #2
20. november 2019 af sarajnsn (Slettet)

Det forstår jeg ikke helt!

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2019 af ringstedLC

eller brug:

A_{hexagon} =\frac{1}{4}\cdot 6\cdot b^2\cdot\frac{\cos\left(\frac{\pi}{6}\right)}{\sin\left(\frac{\pi}{6} \right )}

Vedhæftet fil:__0.png

Svar #4
21. november 2019 af sarajnsn (Slettet)

Jeg har prøvet og lavet den

1/2•15•15•sin(120) = 974279

97.4279 • 2 = 194.856
Jeg ganger med to fordi har der er 2 trekanter.

Også rektangel :
A= 15•25.98076 = 389.711

194.856+389.711 = 584.567

Flisens areal er dermed 584.567


Kan det passe?
Er det rigtigt?
Kan det Være 584.567?

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. november 2019 af ringstedLC

Ja, - stol på din beregning og kontroller eventuelt med den anden formel i #3. Hvis to forskellige beregninger giver samme resultat stiger sandsynligheden for at det er rigtigt.


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.