Matematik

Bestemmelse af ekstremum

20. november 2019 af Handelselev (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

jeg har følgende opgave, som jeg er virkelig i tvivl om.

Jeg har virkelig forsøgt, men er stadigvæk i tvivl. Hvordan gør jeg?

Opgavebeskrivelsen er vedhæftet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2019 af peter lind


Svar #2
20. november 2019 af Handelselev (Slettet)

#1

Jeg er ikke klar over, hvordan jeg skal løse dette vha. Mit CAS-Værktøj.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2019 af peter lind

Find f'(x) og løs ligningen f'(x) = 0. Der er kun et positvt k, der giver mulighed for em løsning


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. november 2019 af StoreNord

Du kan eventuelt bruge Geogebra.


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. november 2019 af mathon

                       \small \small \begin{array}{llll} b)&f{\, }'(x)=-2x+\frac{k}{x}=0\qquad x,k>0\\\\ &-2x^2+k=0\\\\ &2x^2=k\\\\ &x=\left\{\begin{array}{lll} -\sqrt{\frac{k}{2}}&\textup{som m\aa \ forkastes, da }x>0\\\\ \sqrt{\frac{k}{2}}\end{array}\right. \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #6
21. november 2019 af mathon

\small \small \small \begin{array}{llll} b)&f{\, }'(x)=-2x+\frac{k}{x}=0\qquad x,k>0\\\\ &-2x^2+k=0\\\\ &2x^2=k\\\\ &x=\left\{\begin{array}{lll} -\sqrt{\frac{k}{2}}&\textup{som m\aa \ forkastes, da }x>0\\\\ \sqrt{\frac{k}{2}}\end{array}\right. \end{array}


Svar #7
21. november 2019 af Handelselev (Slettet)

#6

\small \small \small \begin{array}{llll} b)&f{\, }'(x)=-2x+\frac{k}{x}=0\qquad x,k>0\\\\ &-2x^2+k=0\\\\ &2x^2=k\\\\ &x=\left\{\begin{array}{lll} -\sqrt{\frac{k}{2}}&\textup{som m\aa \ forkastes, da }x>0\\\\ \sqrt{\frac{k}{2}}\end{array}\right. \end{array}

Tusind tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Bestemmelse af ekstremum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.