Matematik

Bestem konstanterne a og b.

21. november 2019 af emmahem (Slettet) - Niveau: B-niveau

Forskriften for f er givet ved

Punkterne B(0,74; f (0,74)) og C(1,08; f (1,08)) ligger på en lineær del af grafen for f. Det oplyses, at funktionen f er kontinuert i x = 0,74 og x = 1,08.

Hvordan finder jeg konstanten?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2019 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
21. november 2019 af emmahem (Slettet)

Tak, håber du kan hjælpe mig med opgaven!


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2019 af SuneChr

Vi skal finde forskriften for linjestykket BC.
Vi har:
B = (x1 ; y1)   hvor   x1 = 0,74  og   y1 = - 1,9·x12 + 2,16·x1 - 0,218
C = (x2 ; y2)   hvor  x2 =  1,08  og   y2 =  0,1
Gør nu y1 færdig og benyt de to punkter B og C til at finde
linjens forskrift og dermed a og b.
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2019 af SuneChr

Du kan få en rettesnor, men ingen facitliste:
  - 1 < a < - 0,5     og      0,5 < b < 1


Skriv et svar til: Bestem konstanterne a og b.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.