Matematik

Bestem forskrift

21. november 2019 af Matt22345 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En bestemt beholder, der er fyldt med væske, har en aftapningsbane i bunden. I en model kan væskehøjden i beholderen beskrives ved

dh/dt =-15*h^-3/2

hvor h(t) betegner væskehøjden (målt i cm) til tidspunktet t (målt i sekunder efter åbning af hanen). Tid tidspunktet t=0 er væskehøjden 30 cm

A) Bestem en forskrift for h

Har også vedhæftet opgaven her nedenunder 

Vedhæftet fil: Bestem forskrift.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2019 af mathon

                         \small \begin{array}{lllll} h{\, }'(t)\cdot h^{\frac{3}{2}}=-15&\textup{Brug panserformlen.} \end{array}


Svar #2
21. november 2019 af Matt22345 (Slettet)

hvad er egentlig forskriften. Er den bare -15 når du har differenteret funktionen? 


Svar #3
21. november 2019 af Matt22345 (Slettet)

Eller er den h'(t)*h^3/2=-15


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. november 2019 af mathon

Det var noget sludder. Panserformlen kan ikke bruges her.

                          \small \begin{array}{lllll}&h^{\frac{3}{2}}\, \mathrm{d} h =-15\, \mathrm{d}t\\\\ &\int h^{\frac{3}{2}}\, \mathrm{d} h =\int -15\, \mathrm{d}t\\\\ &\frac{2}{5}\cdot h^{\frac{5}{2}}=-15t+k_1\\\\ &h^{\frac{5}{2}}=\frac{-15\cdot 5}{2}{\, t}+k\\\\ &h(t)=\left (-\frac{75}{2}{\, t}+k \right )^{\frac{2}{5}}\\\\ &h(0)=\left (-\frac{75}{2}\cdot {\, 0}+k \right )^{\frac{2}{5}}=30\\\\ &k^{\frac{2}{5}}=30\\\\ &k=30^{2.5}\\\\ &k=4929.5\\\\ &h(t)=\left (4929.5-37.5{\, t} \right )^{0.4} \end{array}


Skriv et svar til: Bestem forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.