Matematik

Differentialregning

22. november 2019 af MARIOO123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe med vedhæftet opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2019 af peter lind

1. Sæt t=0 på højre side af differentialligninge

2: sæt højre side af differentialligningen = 1 og løs den fremkmne ligning

3. Sæt højre side af differentialligninge = 0 og løs den fremkomne differentialligning

4. Brug dit CAS værktøj, hvis det er tilladt eller brug din formelsamling formel 177 side 29

5. Løs ligningen T(t) = 60


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2019 af AMelev

dT/dt angiver væsthastigheden for kaffetemperaturen, altså hvor mange ºC kaffen til et givet tidspunkt t vokser med pr. min.

Ad #2
2. Fortegnssmutter. Da temperaturen aftager med 1ºC pr. min., er dT/dt = -1. Løs mht. T.

3. Hvis T nærmer sig rumtemperatur, må tangenten nærme sig en vandret linje y = rumtemperatur, og det må betyde, at tangenthældningen dT/dt nærmer sig 0, så følg anvisningen og løs mht. T.


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.